Suceveanca Florentina Prisăcaru a pierdut lupta cu boala la doar 25 de ani. Absolventă a Masteratului Comunicare Audio-Video, din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, în anul 2018 a fost diagnosticată cu o formă rară de cancer, sarcom cu celule clare de părți moi.

După îndelungi căutări și vizite la medici din Franța și Austria, tânăra descoperise un tratament experimental în, California, însă avea nevoie de o sumă mare de bani, aproximativ 500.000 de dolari.

I’m gonna stand up for my life! De aceea, vă cer bani! Pentru că am nevoie. De cât mai mulți! Din toate părțile posibile. Vorbim despre o boală care se tratează pe termen lung (sarcom cu celule clare de părți moi, metastaze, ultimul stadiu). Prin urmare, dacă sunt printre voi oameni care vor să mă susțină financiar ar fi minunat!”, scria Florentina pe Instagram.

De asemenea, tânăra avea un blog unde împărtășea cu cititorii experiența prin care trecea.

M-am gândit că ar fi interesant să împărtășesc cu tine experiența prin care trec în acest moment al vieții mele.
Cel mai probabil știi deja la ce mă refer. Iar dacă nu, în câteva cuvinte pot sa îți spun că în vara lui 2018 am fost diagnosticată cu o formă rară de cancer de părți moi. Pentru tratament am ajuns tocmai în Statele Unite. Considerând papucii în care merg acum, printre multe prostii și baliverne, zic că aș avea și lucruri importante de spus.  Chestiuni ce pot fi de ajutor pacienților oncologici care, neaparat, vreau sa înțeleagă că a avea cancer nu înseamnă întotdeauna să mori.
Și doi, zona în care locuiesc este prea ofertantă pentru a fi așa, pur și simplu ignorată. Trecută cu vederea.
Cine sunt eu ?
Florentina, 25 de ani. Până acum am făcut oleac’ de școală, m-am bucurat de viață și am trecut și prin tot soiul de crize existențiale caracterizate de anxietate, atacuri de panică și depresie. Copii nu am și nici căsătorită nu-s.
Altfel, dintotdeauna mi-a plăcut foarte mult să citesc și să scriu. Și să învăț să cânt la pian aș fi apreciat. Nu am avut bani pentru treaba asta. Ce pot să zic mai mult? Va urma!
În rest, am crescut într-un sat numit Udești și astăzi apreciez locul de zici că-i raiul pe peticul ăl’ de pământ”, scria tânăra în prezentarea de pe blog.

Florentina Prisăcaru a explicat pe blogul său și de ce Statul Român nu își permite multe dintre tratamentele oncologice existente în Occident și US

 „De ce în România nu există prea multe opțiuni pertinente de tratament pe oncologie? Pentru că nu avem, ca țară, resursele financiare necesare. Pentru că suntem ”umpic săraci!” Sau mai mult…??!! P.S. Mă credeți dacă vă zic că nu doar cei care s-au tot perindat pe la cârmele Instituțiilor Statului sunt de vină? Hmmmm… Și dacă merg mai departe în afirmațiile mele și vă spun că nici măcar nu este vorba despre cine este de vină și cine nu pentru că pur și simplu nu există vinovați? Doar să ne luăm de istoria de sute de ani, eventual :)) Și am fi în stare”, scria Florentina.

 

Redacția SuceavaLive transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate!

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.