Managerul Spitalului Municipal Rădăuți, Traian Andronachi poate sta în funcția de conducere până în luna iunie 2024, întrucât și-a obținut postul de manager prin concurs. De altfel, acesta a declarat, pentru SuceavaLIVE, că nu intenționează șă își dea demisia din această funcție, ci va rămâne să își continue proiectele de modernizare a unității spitalicești.

Trebuie precizat că, în ultima perioadă, între Primăria municipiului Rădăuți  și Spitalul Municipal s-au creat anumite tensiuni ce par că au un singur scop:  înlăturarea lui Traian Andronachi din funcția de manager. De altfel, până în acest moment, în spațiul public au fost deja vehiculate și câteva nume care l-ar putea înlocui pe Traian Andronachi.

„Probabil că primarul ales a conștientizat că managerul nu poate fi demis. Probabil că cineva i-a spus că ne aflăm la TOP Management, că nu degeaba Spitalul Rădăuți a fost nominalizat exact pentru anul 2020 în două foruri internaționale, încadrându-se la două rubrici, respectiv «Top Management» din Anglia și «Best Medical Care» din SUA”, a declarat Traian Andronachi.

Managerul de la Rădăuți a subliniat că el a anunțat conducerea Primăriei că nu își va da demisia, fapt ce ar fi cauzat aceste șicane. Totodată, acesta atrage atenția că aceste stări neprietenoase se resimt deja în rândul medicilor, iar actul medical este vizibil afectat.

„Singura persoană care a denigrat Spitalul Rădăuți, în timp ce toată lumea îl lăuda, este actualul primar. Cum să ieși și să spui că  medicii cu specialitatea dermato de la Urgențe dau pacienții cu cremă?! Cum poți să aduci asemenea jigniri unor oameni care au muncit și care muncesc?! Mă doare sufletul”, a spus Andronachi.

Trebuie precizat că astăzi, 11 ianuarie, mai multe persoane au protestat în fața Primăriei Rădăuți în semn de susținere pentru managerul Traian Andronachi, iar mai multe cadre medicale din cadrul unității spitalicești și-au arătat solidaritatea față de „șeful” lor, ieșind, preț de câteva clipe, în curtea Spitalului.

Pe de altă parte în mediul online circulă deja o petiție „pentru susținerea managerului Spitalului Municipal Rădăuți”, care a fost semnată de către 273 de persoane.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.