Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar față de inculpatul Robu Gheorghe, inspector vamal principal din cadrul Biroului Vamal Siret, la data faptelor, în cauză rezultând suspiciunea rezonabilă că acesta a săvârșit infracțiunea de influențarea declarațiilor.

Procurorii au reținut faptul că în perioada iunie – 07 iulie 2014, inculpatul Robu Gheorghe, din cadrul S.P.F. Siret, a încercat să determine un martor denunțător, prin corupere, precum și prin metode de intimidare, să-și retragă denunțul formulat împotriva sa și a altor vameși și ofițeri de poliție de frontieră, în cauza în care fuseseră trimiși în judecată recent.

În acest sens, inculpatul Robu Gheorghe s-a arătat dispus să-i dea o sumă de bani martorului denunțător, în schimbul retractării declarațiilor date în dosarul respectiv, transmițându-i totodată că a strâns o sumă de bani de la încă 4 vameși, inculpați în aceeași cauză, toți „cotizând” cu scopul de a se vedea scăpați de răspundere penală.

Inculpatului Robu Gheorghe i s-a atras atenția că în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

„Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au arătat procurorii anticorupţie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.