Într-un mod simplist, dar nu neapărat greșit, lumea care ne înconjoară poate fi departajată după unitatea de măsură preponderentă folosită în viață. Dacă stați o secundă să vă observați vecinii, veți observa că majoritatea lor se orientează către valori materiale, că mai există oameni care se orientează către frumusețe și, cei mai rari de altfel, mai sunt cei care adună minute.

Materialiștii nu sunt nimic altceva decât harpagoni, mai mari sau mai mici, care își petrec viața adunând valori. E inutil să vorbim despre ei deoarece nimic din ceea ce am putea spune sau face nu-i va determina să-și schimbe felul de viată.
Colecționarii de frumos sunt aparent aerieni, nelegați de nimic tangibil. Au casa plină de albume de artă, cărți vechi și diverse forme de stocare de imagini, de la fotografii sepia până la giga de imagini din toate colțurile lumii. Mulți au încă gramofoane funcționale, patefoane și viniluri de colecție, mai prețioase pentru ei decât bijuteriile coroanei britanice. Pot să vorbească ore în șir despre cum au reușit să achiziționeze te miri care disc al nu știu cărei formații de care cu siguranță n-ai auzit. Alocă anual importante resurse financiare pentru a putea avea lucruri total inutile majorității populației.
Cei care îmi plac însă în mod deosebit sunt colecționarii de minute, deoarece ei fac orice sacrificiu posibil pentru a trăi nemijlocit experiențe umane. Acești colecționari sunt mereu pe fugă între două locuri în care se întâmplă ceva interesant, indiferent dacă este o eclipsă totală de soare sau o simplă partidă de sah. Pentru ei, nu există nimic mai valoros decât timpul petrecut alături de prieteni, nu de puține ori bătând drumuri lungi și obositoare numai ca să fie alături de un prieten drag, deoarece oboseala dispare în preajma acestuia și nivelul trăirilor este covârșitor. Prietenia adevărată este ca un câștig la Loto, neîncasat periodic, se reportează și minutele petrecute cu un prieten adevărat sunt adevărate oaze de regenerare care ne ajută să străbatem deșertul vieții.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.