Acest rezultat, deloc de neglijat, aduce universitatea suceveană în topul universităților românești, cu rezultate foarte bune în domeniul inventicii. Pentru a vă face o idee asupra importanței locului pe care îl ocupă, USV este deasupra Universității Politehnice din București, care are doar 11 brevete. Este evident că sucevenii noștri i-au surclasat și pe cei de la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca şi Universitatea „Transilvania” din Braşov, care au câte 8 brevete, precum şi pe cei de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iaşi, cu 7 brevete acordate de OSIM.
Rectorul universității a declarat că: „asigurarea în viitor a suportului logistic și financiar pentru transferarea către industrie, către economie, unde ocupăm locul I, este o prioritate pentru noi. USV își propune să ajungă pe locul I și la punerea în aplicare a acestor brevete, la nivel macro. Deși poate părea un obiectiv greu de îndeplinit, pentru că nu depinde numai de noi, vom încerca să găsim cât mai multe modalități și soluții de transferarea a acestor brevete”.
Pentru a spijini crearea invențiilor și înregistrarea brevetelor, USV a reușit să obțină, pe lângă cele 8 milioane de euro fonduri nerambursabile pentru buna funcționare a universității, alte 10 milioane de euro, tot din fonduri europene. Cea mai mare parte a acestor venituri provin din cele 16 proiecte finanţate din fonduri structurale (14 POSDRU ŞI 2 POSCCE).
Cel mai mare proiect de cercetare al universității, MANSiD, este coordonat de porf. univ. dr. ing. Mihai Dimian, și are o valoare de aproximativ 7 milioane de euro. Un alt proiect inovator se bazează pe dezvoltarea abilităților antreprenoriale și de management. În anul 2015 s-a înregistrat și un venit record din aceste activități de cercetare și dezvoltare, și anume nu mai puțin de 10.5 milioane de euro.
Lasa un raspuns