Cel mai “harnic” dintre parlamentarii județului Suceava, din toate timpurile, rămâne Eugen Uricec. Actualul deputat Eugen Uricec, este fostul director general al defunctelor SC Castor SA și Trustul de Construcții Suceava. Deși a preluat acestă funcție la vârsta de numai 33 de ani, adică exact în perioada de maxim avânt profesional, în numai câțiva ani, […]

Cel mai “harnic” dintre parlamentarii județului Suceava, din toate timpurile, rămâne Eugen Uricec. Actualul deputat Eugen Uricec, este fostul director general al defunctelor SC Castor SA și Trustul de Construcții Suceava. Deși a preluat acestă funcție la vârsta de numai 33 de ani, adică exact în perioada de maxim avânt profesional, în numai câțiva ani, Eugen Uricec a reușit să pună pe chituci o unitate de elită în domeniul construcțiilor şi să o transforme într-o societate ce comercializa haine second-hand. Și culmea, exact pe parcursul guvernărilor apropiate domniei sale, respectiv PD (în CDR) şi PSD, între anii 1991 -2004.

După ce a făcut față “cu brio” mediului privat, din 2005 încoace,  Eugen Uricec s-a gândit că a venit vremea funcțiilor pur-politice. După un mandat de vicepreședinte la Consilul Județean, politicianul nostru a urmărit funcțiile de parlamentar, adică acele funcții care te trimit departe de mizeria ce ai lăsat-o în urmă în județul tău. Fentând toate partidele politice, “capabilul” Uricec a fost disponibil pentru orice Colegiu din județul Suceava. Spun asta, pentru că, respectivul domn, e capabil să poată prelua orice Colegiu parlamentar din județ. Indiferent dacă Colegiul atribuit ar fi 1, 4, 7 sau 10, atâta timp cât îi este asigurată leafa de la buget și toate facilitățile din banii contribuabililor, Uricec e dispus la orice sacrificiu pentru a fi deputat, chiar și de second-hand. Cu tot sacrificiul său, esența problemei rămâne la noi, cei care îi trimitem pe acești oameni în parlament. Mult prea târziu, ne dăm seama că există o discordanță uriașă între ceea ce promit troglodiții nației în alegeri și ceea ce se întâmplă în cei 4 ani cât își execută mandatul. Târziu. Mult prea târziu. Și asta, pentru că, peste alți 4 ani, atunci când totuși ne vom deștepta și noi, Eugen Uricec poate ieși la pensie. Are și grupă, pentru că a lucrat în construcții, diminuându-i-se vârsta de pensionare, dar are și mandatele de deputat necesare pentru o pensie barosană la care vor trebui să contribuie în jur de 15 tineri activi, aflați în câmpul muncii.

Acum aproximativ 100 de zile, în România, au fost alegeri parlamentare. Traseistul politic Uricec ajunge deputat în Colegiul câștigat cu patru ani în urmă de actualul președinte al Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor. Și așa cum spunea chiar liderul PNL, Alexandru Băișanu, fără a face referire la el, pe listele USL dacă puneai și-un „câine”, tot ieșea deputat. Probabil că, de la alegeri și până acum, Eugen Uricec, încă sărbătorește victoria, uitând cum arată biroul său de deputat. Nu îmi explic de ce, nici până astăzi, Uricec nu și-a schimbat plăcuța de pe ușa biroului parlamentar (vezi foto).deputat

Sigur, nu are timp de acest lucru minor, pentru că nu-i mai râmîn zile libere pentru așa ceva. Haideți să calculăm împreună.

Într-un an sunt 365 de zile, dintre care 52 sunt duminici, rămânând astfel 313 zile disponibile pentru muncă. Zilele de vacanță parlamentară le regăsim în luna ianuarie pentru vacanța de iarnă, dar și în lunile iulie-august pentru vacanța de vară. Rămân 220 de zile disponibile. Dacă ar avea un program normal de 8 ore de somn zilnic, vom obține un total de 122 de zile într-un an, rămânând doar 98 de zile de muncă. Unui om îi ia în medie 2 ore pe zi să mănânce, din care o masă delicioasă și ieftină la bufetul parlamentului, ceea ce mai înseamnă alte 30 de zile consumate pe an, rezultând 68 de zile rămase. Uricec fiind o ființă comunicativă, măcar o oră pe zi mai schimbă câteva impresii despre situația națiunii, deci alte 15 zile se duc într-un an, deși nu prea se văd interpelările deputatului în Parlamentul României. Avem un rest de doar 53 de zile. Măcar o oră pe zi deputatul nostru se ocupă de menținerea sănătății prin sport, asta însemnând alte 15 zile. Deoarece sunt și ei oameni, parlamentarii pot să se îmbolnăvească câteva zile, iar medicul îți recomandă minim 3 zile de repaus. Au mai rămas 35 de zile. Din cele 35 de zile, 12 sunt sărbători sau zile libere, deci mai rămân doar 23. Deplasări cu autoturismul la București și retur, calculate la doar 4 ore un drum cu o medie de 110 km/h, ne mai scad alte 15 zile într-un an. Au mai rămas 8 zile, iar dacă ar fuma 5 țigări pe zi la o medie de 6 minute pentru fiecare țigară, avem alte 30 de minute zilnic, adică s-ar mai consuma 7 zile dintr-un an. Astfel, mai rămâne o singura zi de lucru efectiv. Această ultimă zi este ziua de naștere a deputatului. Și e … liber!

Apropo, domnule deputat Eugen Uricec, dumneavoastră în afară de confuzie, ce mai produceți?

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.