O veste bună pentru iubitorii de patinaj și hochei pe gheață vine astăzi de la mai –marele orașului. Ion Lungu a anunțat că patinoarul sucevean se află pe lista de sinteză a obiectivelor ce pot fi modernizate anul acesta cu bani guvernamentali.

Patinoarul din Areni este al doilea patinoar prevăzut pe listă, după cel de la București, sursa newsbucovina.roMai exact, vestea este cu atât mai bună cu cât patinoarul din Areni este al doilea patinoar prevăzut pe listă, după București, în lista de sinteză a patinoarelor ce vor fi modernizate. În cazul patinoarului nostru, s-ar putea face un proiect de acoperire al său, pentru a putea prelungi activitatea de acolo.

„Am fost prinși pe lista de sinteză la Compania Națională de Investiții la Ministerul Dezvoltării, ca urmare a adreselor pe care noi le-am avut, atât la Ministerul Dezvoltării cât și cu Federația Română de Hochei pe Gheață, și municipiul Suceava va fi spijinit pentru acoperirea patinoarului de la Suceava. Luni, când merg la București, voi depune și scrisoarea noastră de acord pentru această sinteză, noi fiind al doilea oraș după București pe lista de sinteză pentru modernizarea patinoarelor. Sper să reușim să modernizăm patinoarul, așa cum se știe noi am făcut prima etapă, la pistă, când a fost modernizată, 5 miliarde de lei a cheltuit Primăria municipiului Suceava, în măsura în care vom reuși să facem asta, va fi un lucru bun, cerut de suceveni. Mai ales dacă va fi pe bani guvernamentali, este și mai bine”, explică primarul.

„Lucrurile nu sunt încă bătute în cuie, proiectul fiind în faza de idee. Mai întâi va trebui alcătuit un proiect cu care se va merge în fața Consiliului Local și abia apoi se va trece la etapele următoare. Desigur, discuțiile care se vor purta luni la București sunt decisive, pentru că atunci vom afla dacă vom putea beneficia de bani de la buget.

Trebuie să facem un proiect, dar cred că va ajunge tot la vreo 5 miliarde de lei, vom discuta exact, trebuie mai întâi să mergem în Consiliul Local, dar această listă de sinteză este un document sintetic în care se prevede posibilitatea de finanțare a acestui proiect”, încheie edilul.

Să sperăm că raspunsul este pozitiv și că patinajul și hocheiul sucevean vor avea o șansă în plus.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.