În comuna suceveană Comănești va fi adus gazul metan. Anunțul a fost făcut de către primarul Grigoraș Păstrăv, care a precizat că în perioada imediat următoare vor fi semnate și contractele de finanțare cu Ministerul Dezvoltării, astfel încât, într-un timp cât mai scurt să poată demara lucrările. 

Edilul de la Comănești a subliniat că acest proiect a fost depus prin intermediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Codrii Bucovinei”, în care sunt parteneri orașul Cajvana și comunele Botoșana, Comănești, Pârteștii de Jos și Cacica, valoarea întregii investiții ridicându-se la 120.452.265,19 de lei.

Trebuie precizat că suma de bani aferentă proiectului „Dezvoltare rețea inteligentă de distribuție a gazelor naturale în teritoriul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Codrii Bucovinei” va fi alocată de la Guvernul României prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

„Aducțiunea gazului în comuna noastră este încă un pas important pe care îl facem pentru a crește calitatea vieții oamenilor din Comănești. Ne bucurăm că s-a obținut acest proiect pentru că în spate a fost o muncă de câțiva ani pe care am depus-o împreună cu celelalte localități partenere. Este foarte important, de altfel, că rețeaua de gaz va trece prin ambele sate ale comunei, iar estimarea noastră este că se vor racorda aproximativ 600 de gospodării. ”, a declarat primarul comunei Comănești, Grigoraș Păstrăv.

 Edilul a mai spus că aducțiunea de gaz metan nu este singurul proiect depus spre finanțare pe PNI „Anghel Saligny”, comuna Comănești mai având încă două proiecte ce se ridică la  cinci milioane de euro, respectiv unul pentru construirea rețelei de canalizare și unul privind modernizarea drumurilor.

„Mulțumesc domnului președinte Gheorghe Flutur pentru toată implicarea în acest program, dar mai ales pentru că astfel și unitățile teritoriale mici primesc șansa dezvoltării”, a conchis primarul de la Comănești.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.