Vineri, 2 aprilie, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Cristi Crețu a informat că lucrările la faza I a proiectului SMID au fost finalizate. Acesta s-a aflat vineri la Fălticeni, la stația de transfer de la Fălticeni, de unde a subliniat că realizarea acestor investiții reprezintă un pas important pentru colectarea selectivă a deșeurilor în județul Suceava.
„Astăzi încheiem investițiile realizate în Faza I a proiectului SMID, programul de gestionare a deșeurilor în județul Suceava. Acest proiect este unul foarte complex, finanțat din fonduri europene, în valoare de 136.855.839 lei”, a declarat Cristi Crețu.
Vicepreședintele CJ a subliniat că în această investiție sunt cuprinse două depozite ecologice, trei stații de transfer, la Câmpulung, Rădăuți și Fălticeni, două centre de colectare a deșeurilor voluminoase, la Gura Humorului și Vatra Dornei, închiderea a șapte depozite neconforme, construcția a 1.242 de platforme de colectare a deșeurilor reziduale reciclabile și achiziția a 44.000 de unități de compostare și 7,362 de eurocontainere.
„Este un proiect foarte important pentru județul Suceava, un proiect care își propune să realizeze colectarea selectivă, un proiect care va satisface cerințele populației și cerințele de mediu”,  a conchis Cristi Crețu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.