Imagini tulburătoare au fost surprinse pe holurile Institutului Matei Balș din Capitală, unde pacienții care nu mai au loc în saloane primesc oxigen pe scaune și paturi de campanie improvizate. O realitate dură surprinsă de un medic veterinar care a ajuns, la rândul lui, pacient infectat cu Covid-19.

Potrivit Observatornews.ro, Constantin Vasile Ifteme, cel care a postat pe Facebook imaginile, scrie că bolnavii de Covid stau pe scaune la oxigen, internați pe paturi de campanie, pe holuri.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, marți, Municipiul Bucureşti a raportat 1147 cazuri noi de infectări cu Covid-19 și o incidenţă de 6,55 la mia de locuitori, în scădere faţă de luni, când a avut 6,61.

„Cam așa arată holurile spitalului Matei Balș cu bolnavi de Covid, este înspăimântător, nu mai au pe unde să îi așeze, pacienții stau pe scaune la oxigen, sunt internați pe paturi de campanie. Terapia intensivă s-a mutat pe holuri. Nici nu vreau să vă spun ce muncă duc medicii, de dimineață nu i-am văzut să bea un pahar de apă. Oameni buni trebuie să înțelegem că sistemul sanitar nu mai are cum să facă față, cât de curând intră în colaps, dacă nu e deja.” a scris pe Facebook Constantin Vasile Ifteme.Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.