Wizz Air, cea mai mare companie low-cost din Europa Centrala și de Est, va opera, începând cu data de 19 august, curse regulate de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava, cu destinație directă spre Londra, pe Aeroportul Luton.

wizz air londraCursele puse la dispoziție de Wizz Air cu destinație spre Londra, vor fi în zilele de luni, miercuri, vineri și duminică. Costurile unui bilet încep de la 129 de lei.

„Este o zi foarte importantă pentru Wizz Air. Vom începe activitatea noastră în Suceava în luna august”, a declarat Doug Oliver.

Acesta a menționat și că cifrele care se referă la pasageri, din ultimele 12 luni, indică un număr de 22 de milioane de călători care au ales Wizz Air. În cele peste 420 de rute pe care le oferă, compania se asigură conexiunea între 120 de destinații din 38 de țări.

Doug Oliver a precizat că alegerea destinației către Londra a fost realizată în urma unor studii efectuate de conducerea Wizz Air, împreună cu Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava și Consiliul Județean.

Ioan Măriuța, directorul general al aeroportului Suceava, a susținut că este onorat să afle că cel mai mare operator low cost din Europa Centrala și de Est va începe operarea pe noul aeroport Suceava.

„Flota Wizz Air este foarte variată. Afirmăm cu sinceritate și modestie că le putem deservi. Avem la aeroport o infrastructură pe măsură și avem personal bine pregătit. Putem realiza check-in la aproximativ 230 de pasageri pe oră și ne îndreptăm atenția și spre terminalul doi. Acesta este rezultatul eforturilor depuse de colegilii mei de la aeroport, de colegii din autoritatea de management, Consiliului Județean și toți cei care au fost implicați în modernizarea aeroportului”, a declarat directorul general, Ioan Măriuța.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, s-a arătat încântat că Wizz Air va opera de pe aeroportul Suceava

„Avem aporoape un an de când purtăm discuții cu Wizz Air. Au fost mai multe rânduri de întâlniri atât în Suceava, Brașov, cât și la sediul principal, în Budapesta. După aceste discuții care s-au purtat de-a lungul timpului, putem să ne mândrim cu faptul că Suceava pleacă din august direct la Londra”, a declarat Nechifor.

Președintele CJ a subliniat că destinația era foarte așteptată la Suceava și că nu se aștepta ca Wizz Air să ofere patru zboruri pe săptămână. De asemenea, autorităţile judeţene au în vedere şi zboruri directe spre Barcelona, Milano, Roma,Torino şi Bruxelles.

One Response

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.