Echipa Spitalului Județean de Urgență Suceava se îmbogățește cu noi angajați. Este vorba despre infirmiere, îngrijitoare și brancardieri. Trebuie subliniat că actuala conducere a unității spitalicești pune mare accent pe cunoștințe și practică, doar cei mai buni dintre cei buni reușind să obțină un contract de muncă.

Astfel că, marți, 27 iulie, a avut loc proba scrisă a concursului de ocupare a 24 de posturi contractuale în cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Potrivit managerului unității spitalicești, dr. Alexandru Calancea, este vorba despre 16 posturi de infirmiere, șase de îngrijitoare și două de brancardieri.

După corectarea lucrărilor, doar 24 de candidați din cei 56 care au susținut proba scrisă a concursului de ocupare a 15 posturi de infirmiere au reușit să promoveze, ceilalți picând „cu brio” prima probă a examenului. Trebuie precizat că, pentru această categorie, cel mai mare punctaj obținut a fost de 94 de puncte. În ceea ce privește postul de infiermieră debutantă, din cele cinci candidate, doar două au reușit să treacă de proba scrisă, cel mai mare punctaj obținut fiind de 50,50 de puncte. De altfel, doar patru candidați, din zece prezenți la examen, au reușit să obțină note de trecere pentru ocuparea a două posturi de brancardieri, cel mai mare punctaj fiind de 57,50 de puncte. Din cele zece candidate pentru cele șase posturi de îngrijitoare au reușit să promoveze prima probă doar cinci. Cel mai mare punctaj în acest caz fiind de 80 de puncte.

Ulterior probei scrise, luni, 2 august, a avut loc proba practică pentru candidații care au reușit să obțină punctaj de trecere. Astfel, au reușit să treacă de cea de-a doua probă a concursului de ocupare a 15 posturi de infirmiere doar 17 candidate din cele 24 care au promovat examenul scris, cel mai mare punctaj fiind de 85 de puncte, în timp ce pentru ocuparea unui post de infirmieră debutantă, din cele două candidate admise la prima probă, doar una a reușit să obțină punctaj de trecere, aceasta cumulând 88,34 de puncte.

În ceea ce privește cele două posturi de brancardier scoase la concurs, din cei patru candidați care au reușit să treacă de proba scrisă au cumulat punctaje de trecere la proba interviului, ambii obținând câte 95 de puncte. De cealaltă parte, pentru ocuparea celor șase posturi de îngrijitoare, cele cinci candidate care au fost admise la prima probă au reușit să obțină punctaje satisfăcătoare la proba interviului. Trebuie precizat că în acest caz, conducerea unității spitalicești va scoate din nou postul la concurs.

De menționat este că pe infirmere le desparte de contractul de muncă doar proba interviului, care va decide câte dintre ele vor rămâne să profeseze la Spitalul Județean Suceava.

Reamintim că, în urma selecției de dosare, au fost selectați pentru a susține proba scrisă a concursului 84 de candidați. Potrivit directorului de îngrijiri medicale al Spitalului Județean Suceava, asistenta medicală Oana Stanciu, de la prima probă au absentat patru persoane, celelalte 80 susținând examenul scris al concursului. Astfel, pentru ocuparea celor 15 posturi de infirmiere s-au înscris 59 de persoane, însă doar 56 au susținut proba, trei absentând, în timp ce pentru ocuparea unui post de infirmieră debutantă au fost prezenți toți cei cinci candidați înscriși.

De altfel, pentru ocuparea celor șase posturi de îngrijitoare s-au prezentat la proba scrisă a concursului doar zece din cei 11 candidați înscriși, în timp ce pentru ocuparea celor două posturi de brancardier s-au prezentat la prima probă a concursului toți cei zece candidați înscriși.

De menționat este că examenul pentru cele 16 posturi de infirmiere  cuprinde trei probe, respectiv cea scrisă (grile și subiecte clasice), cea practică (pe manechin) și cea a interviului, în timp ce cel pentru cele șase posturi de îngrijitoare și cele două de brancardieri au două probe, adică cea scrisă (grilă și subiecte clasice ) și cea a interviului (ce se va baza pe descrierea teoretică a unor manevre specifice).

 

Citește și:

Un nou concurs, noi dezamăgiri: Doar 24 de infirmiere, brancardieri și îngrijitoare au reușit să ia note peste 5 la prima probă a concursului de angajare la Spitalul Județean

Patru candidați la concursul de ocupare a unor posturi în Spitalul Județean au absentat la prima probă

Aviz amatorilor! Standardele rămân înalte: ce examen ii așteaptă pe infirmierii, îngrijitorii și brancardierii care vor să lucreze la Spitalul Județean Suceava

S-au cernut prin sita competenței: din 118 candidați au promovat doar 10 asistenți medicali la Spitalul Județean Suceava

E bine să vrei, dar e greu să poți! Peste 90% dintre asisenții medicali care au vrut să ocupe un post în Spitalul Județean au picat „cu brio” la primele probe

Efectul Calancea la Spitalul Județean Suceava: Posturi ocupate „pe bune”, corectitudine maximă și pile pierdute în negura timpului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.