Astfel, putem spune, fără să greșim că, pe toți cei prezenți la Cajvana, i-a reunit un singur lucru: dragostea pentru cultură. Amplul și variatul program cultural de la Cajvana, a cuprins și lansări de carte, iar printre invitații speciali s-au numărat și Constantin Hrehor, Mihai Camilar, Constantin Irimia, Minorica Dranca, Mihai Pînzaru PIM, Eutasia Rusu.
Primarul orașului Cajvana, Gheorghe Tomăscu, le-a transmis celor prezenți că orașul Cajvana va susține astfel de evenimente de fiecare dată când va fi nevoie, pentru că aici, cultura se află la loc de cinste.
„Este o onoare pentru noi să avem atâția oameni de cultură la Cajvana. Le mulțumesc acestor oameni cu suflet care luptă și fac ceva pentru cultura județului nostru. Cajvana va fi întotdeauna alături de cultură, de tradiție și de tot ce are mai frumos această zonă. Toate acestea le-am moștenit de la strămoșii noștri și ne dorim să le ducem mai departe”, a declarat primarul orașului Cajvana, Gheorghe Tomăscu.
La rândul său, Nicolae Robu, directorul Liceului Tehnologic Cajvana, a declarat că își dorește ca asemenea manifestări să aibă loc cât mai des în Cajvana.
„Îmi doresc ca «Dialogul Artelor» să devină un eveniment cu tradiție aici, la Cajvana, iar următoarea ediție propun să aibă loc într-un spațiu deschis, la școala din Codru. După ce am participat la Zilele Culturii Tradiționale de la Cernăuți, i-am spus lui Călin Brăteanu că îmi doresc un eveniment asemănător și la Cajvana. Le mulțumesc tuturor celor care duc cultura suceveană acolo unde îi este locul”, a spus directorul Liceului Tehnologic Cajvana, Nicolae Robu.
Pe lângă momentele artistice susținute de artiștii locali din Cajvana, evenimentul s-a bucurat și de un moment suținut de Călin Brăteanu, cel care a fost și moderatorul evenimentului de la Cajvana.
Lasa un raspuns