Este posibil să învăț engleza pe cont propriu?

Să aflăm mai întâi dacă este realist să înveți engleza de unul singur sau dacă nu ar trebui să pierzi timp și efort pentru a învăța acasă. Să spunem imediat, este destul de realist să înveți limba engleză singur și gratuit, deoarece există mii de resurse de instruire pe Internet care te vor ajuta să faci acest lucru. De ce nu este toată lumea capabilă să stăpânească limba la nivelul dorit? Probabil știți oameni a căror autoeducare s-a transformat într-o pierdere de timp.

Putem spune cu încredere că doar trei factori determină dacă puteți învăța singur engleza:

  • Dorința ta de a învăța o limbă.
  • Dorința de a lucra.
  • Un mod eficient de a învăța o limbă.

Cum să înveți singur engleza

Am făcut 6 recomandări simple pentru dvs. despre cum să învățați cel mai bine limba engleză de unul singur. Aceste sfaturi se bazează pe experiența profesorilor și studenților noștri. Pentru ca învățarea de sine să fie eficientă pentru dvs., urmați toate recomandările, atunci rezultatele pozitive nu vor dura mult timp.

  1. Stabiliți-vă un obiectiv

De la obiectivul tău de învățare depind toate acțiunile suplimentare pentru studiul independent al limbii engleze. Gândiți-vă dacă doriți să stăpâniți limba engleză generală sau engleza de afaceri, doriți să atingeți un nivel intermediar sau doriți să ajungeți în vârf. Puteți privi obiectivele de învățare a limbii engleze a studenților noștri și puteți alege un obiectiv similar pentru dvs. În plus, un obiectiv corect excelent este atingerea unui nivel mediu, caz în care veți stabili o bază bună de cunoștințe.

  1. Creați o programare a clasei

S-ar părea că întregul farmec al educației de sine stă tocmai în faptul că lecțiile tale de engleză nu sunt legate de un moment anume. Prin urmare, faceți un program specific, de exemplu, studiați o oră pe zi sau de 3-4 ori pe săptămână timp de 1,5 ore. Desigur, faptul că un program nu vă va proteja de amânare, dar veți ști deja că nu ați „amânat legal lecția, am să învăț mai târziu”, ci a ratat-o.

  1. Selectați resursele necesare

După cum am spus deja, avem multe surse de cunoaștere și o astfel de abundență de resurse utile nu afectează întotdeauna pozitiv învățarea. Așadar, mulți oameni decid să învețe limba engleză și să cumpere toate manualele disponibile într-o singură zi, să marcheze 541 de site-uri de învățare a limbii engleze și să instaleze 37 de aplicații de învățare a limbii. Pe de o parte, un asemenea zel este lăudabil. Pe de altă parte, fiecare manual și fiecare site au propriile sale principii de prezentare a materialului, prin urmare, dacă studiați zilnic diferite resurse, riscați să creați terci în cap și după o săptămână sau două veți da seama că nu știți ce să alegeți.

  1. Căutați un mediator

Unii oameni cred că engleza poate fi învățată „în mod autonom” folosind doar cărți, materiale audio și video. Totuși, nu este așa. Puteți citi Agatha Christie în original și puteți asculta știrile BBC, dar ce rost are dacă vă este dificil să vorbiți engleza. Puteți vorbi limba studiată numai cu ajutorul unui mediator. Puteți face meditatii engleza pentru a vă perfecționa cunoștințele.

  1. Urmăriți-vă realizările

Acesta este un punct important pentru cei care decid să învețe engleza singuri acasă. Asigurați-vă că finalizați sarcinile de testare pentru a urmări progresul dvs. Puteți face diverse teste online, cum ar fi teste pentru a determina nivelul de cunoștințe . Este important să vă verificați greșelile. Acest lucru este destul de dificil pentru auto-studiu.

  1. Nu luați pauze lungi

Toată lumea are zile în care se pare că nu există absolut niciun timp pentru a învăța engleza. Dacă tot trebuia să faci o pauză la antrenament, încearcă să nu-l întârzii, altfel cunoștințele acumulate vor începe să-ți zboare din cap și îți abandonezi complet studiile.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.