Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan i-a transmis o interpelare ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, privind modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferată în Regiunea de Nord-Est.

Deputatul sucevean a subliniat că proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2021 prevede la Anexa 3/24/23/ Ministerul Transporturilor și Infrastructurii credite bugetare mai mari decât în anul precedent pentru realizarea de investiții de îmbunătățire a siguranței traficului prin amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor cu calea ferată. Fondurile sunt asigurate din resurse europene nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

„Demersul dumneavoastră este unul lăudabil, în condițiile în care, în anii 2018-2019, investițiile în acest domeniu au înregistrat un ritm cu totul nesatisfăcător, iar în acea perioadă am primit asigurări constante de la foștii miniștri că trecerile la nivel cu calea ferată din Moldova vor fi modernizate în orizontul anului 2020.

Având în vedere faptul că absența acestui tip de investiții generează frecvent accidente rutiere soldate cu victime și decese în Regiunea de Nord-Est, vă solicit, domnule ministru, următoarele precizări:

  • Câte treceri la nivel a drumurilor cu calea ferată au fost nemodernizate, în special cu privire la amenajarea barierelor automate de oprire, în Regiunea de Nord-Est?

  • Câte treceri la nivel a drumurilor cu calea ferată situate în Regiunea de Nord-Est sunt cuprinse în anul 2021 în programul de modernizare?

  • Care este termenul pe care vi-l propuneți pentru finalizarea modernizării tuturor trecerilor la nivel cu calea ferată în Regiunea Nord-Est?”, i-a transmis deputatul sucevean minitrului Transporturilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.