S-a stins încă o stea a muzicii româneşti. Leo Iorga, fostul solist al trupei Compact, a murit, după o luptă grea cu cancerul.

Mai respira cu un singur plămân şi suferise multiple operaţii, dar boala a continuat să avanseze. În ciuda suferinţei, Leo Iorga a rămas puternic până la final.

În urmă cu o lună, a urcat pe scenă alături de prietenii săi. A fost ultimul său dar pentru români, care s-au bucurat decenii în şir de vocea sa inconfundabilă.

“După ani şi ani, mă voi întoarce. După ani şi ani, vom fi împreună din nou. Primul nostru gând ne va regăsi plângând”.

E cântecul unei generaţii. Vocea care ne-a însoţit copilăria. Un artist care a dăruit bucurie până la final. În urmă cu o lună, Leo Iorga urca pentru ultima oară pe scenă, în faţa a mii de spectatori, într-un concert în memoria fostului său coleg din trupa Compact, Teo Peter.

Leo a venit direct din spital şi chiar şi aşa, într-un cărucior, pe rotile, a reuşit să cânte un refren.

“Ceea ce vreau să spun despre Leo este că sunt foarte emoţionat, scuze! A fost, este şi va rămâne pe lângă un solist extraordinar, un om care ne-a învăţat pe toţi cum să luptăm în viaţă. Şi care nu a renunţat niciodată la luptă. Şi îl vom iubi veşnic”

Adrian Ordean, prieten şi coleg de trupă, este cel care a dat vestea dispariţiei lui Leo Iorga.

De aproape două săptămâni, artistul, măcinat de o boală cumplită, era internat în spital.

Leo Iorga a început lupta cu cancerul în 2011, când i s-a extirpat o tumoare la plămâni. După lungi încercări de recuperare, boala a recidivat. Doar anul acesta, fostul solist a ajuns de trei ori pe masa de operaţie. În ciuda suferinţei, a rămas întotdeauna optimist.

Leo Iorga a fost solistul trupei Compact timp de opt ani – o perioadă de glorie, în care formaţia ne-a dăruit zeci de hituri, precum “Singur în noapte” sau “Mă voi întoarce”.

Vocea lui Leo Iorga a răsunat şi alături de trupele Cargo, Schimbul 3 sau Pacifica. Iubirea sa pentru muzică s-a născut însă în adolescenţă, în oraşul său natal, Arad, unde se întorcea mereu cu bucurie.

Leo Iorga s-a stins din viaţă cu doar o lună înainte să împlinească 55 de ani.

Sursa: Observator

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.