„Este un demers firesc, pentru că există riscul real ca o companie, care poate să fie apropiată de un partid şi care are o datorie, chiar simbolică, de recuperat de la un alt partid, să blocheze conturile partidului respectiv şi acel partid să nu intre în alegeri. Eu nu cred că este firesc lucrul acesta. Relaţiile comerciale îşi urmează cursul, pentru că sunt procese în instanţă, iar campania electorală să fie finanaţată, că oricum este finanţată din fonduri distincte. Legea finanţării partidelor politice este foarte clară şi foarte bună, foarte riguroasă şi nu cred că trebuie să existe vreun alt element care să pună sub semnul întrebării alegerile locale sau parlamentare”, a declarat Liviu Dragnea.
În ceea ce priveşte datoriile PSD, Dragnea a precizat că au început să fie stinse, iar membrii au început să îşi plătească cotizaţiile de partid.
„Situaţia este în instanţă. Din fericire, am mai câştigat din procese. Dacă sunt companii care au încheiat înţelegeri cu PSD în anii trecuţi, unele cu mulţi ani înainte, alţii în trecutul mai apropiat, care figurează creditori la partidul nostru, dar în schimb au venit cu solicitări, cu penalităţi de la 2 la 22, adică de 22 de ori mai mult. Nu există nicăieri în lume aşa. Ei îi depăşesc şi pe cămătari, nici cămătarii nu cred că au rata asta”, a mai precizat Liviu Dragnea. Senatul a adoptat luni un proiect de lege care prevede, într-un amendament adus textului iniţial, ca pe conturile bancare dedicate campaniilor electorale să nu mai poată fi puse popriri. Proiectul de lege şi amendamentele au fost votate aproape în unanimitate de senatori de la toate partidele.
Lasa un raspuns