Luna August este cunoscută în județul Suceava ca fiind <Luna Diasporei>. Proiect care se desfășoară pe toată durata lunii august are foarte multe evenimente, organizate în special pentru românii care vin în concediu acasă.
Șeful administrație județene Gheorghe Flutur îi invită pe sucevenii din Diasporă să participe activ la realizarea unor momente culturale, sportive, și sociale.
„Dragi suceveni de pretutindeni, La începutul lunii iulie v-am informat în legătură cu programul ediției din acest an a evenimentului „Luna Diasporei” care cuprinde diverse acțiuni pentru dumneavoastră. Având în vedere unele solicitări venite din partea dumneavoastră în legătură cu implicarea directă în organizarea unor acțiuni vă adresăm invitația de a participa activ la realizarea unor momente culturale, sportive, sociale, șamd pe care le considerați importante, dar care nu au fost prinse în program urmând ca la cerere să asigurăm sprijin logistic pentru materializare. În funcție de interesul dumneavoastră privind participarea activă la realizarea acțiunilor din cadrul Programului „Luna Diasporei”, edițiile viitoare ale acestuia vor cuprinde în mod automat acele activități contribuindu-se astfel într-un mod deosebit la conservarea identității românești. Așteptăm propunerile dumneavoastră la adresa contact@cjsuceava.ro până cel târziu marți, 27 iulie”.
De altfel, vineri, la deschiderea ediției din acest an a Festivalului Internațional „Întâlniri Bucovinene” organizat la Câmpulung Moldovenesc, președintele CJ Suceava a declarat că își dorește ca în perioada următoare să existe posibilitatea din punct de vedere sanitar să se organizeze și alte evenimente care să contribuie la păstrarea tradițiilor și obiceiurilor și la atragerea de turiști în județul Suceava.
„Mă rog la Dumnezeu să ne lase pandemia în pace să putem organiza și alte evenimente care să ajute turismul din Bucovina. Aici, în Câmpulung, faceți lucruri minunate – primarul, bravo lui, este un bun gospodar și organizator.
În perioada viitoare vom avea foarte multe evenimente, pentru toți, dar în special pentru românii care vin să își facă concediul acasă, august fiind Luna Diasporei. Vorbesc de Festivalul Medieval din 13-15 august, Hora de la Prislop, pe 22 august, împreună cu cei din Maramureș, și multe alte evenimente. De ce? Bucovina are nevoie de evenimente pentru a atrage cât mai mulți turiști. Înainte de pandemie, Suceava devenea a treia destinație turistică ca număr de locuri de cazare, după litoral și Brașov. Iar acesta este meritul dumneavoastră, al celor care ați investit în turism. Eu mă voi încăpățâna să organizez, împreună cu primarii, evenimente care să atragă în continuare turiștii și să punem în valoare ce avem noi mai frumos – obiceiuri, tradiții, portul popular, gastronomia. Împreună am reușit să ieșim în lume, să ne cunoască, iar astăzi, capitala folclorului autentic este la Câmpulung Moldovenesc, a spus Gheorghe Flutur.
Înainte de pandemie, Suceava devenea a treia destinație turistică după Litoral și Poiana Brașov ca număr de locuri de cazare, președintele Consiliului Județean subliniind că acesta este meritul locuitorilor județului care au investit în turism.
Lasa un raspuns