Un fost membru judecator de la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a sosit, miercuri dimineata, la sediul central al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Este vorba despre Toni Grebla, acuzat de presupuse fapte de coruptie in legatura cu exporturi ilegale in Rusia, incalcand embargoul impus de Federaţia Rusa. Totodata, fostul magistrat constitutional este invinuit ca si-ar fi sprijinit finul, Ion Bircina, sa obtina diverse contracte pentru firma acestuia.

Potrivit Realitatea TV, DNA ar fi extins acuzaţiile împotriva fostului magistrat.

“Eu, deocamdată, am înţeles să-mi dau demisia. Acum, sunt simplu cetăţean”, a spus fostul membru CCR, exprimându-şi speranţa că va avea parte de o “anchetă echitabilă”.

Toni Greblă a mai arătat că justiţia trebuie să fie independentă, iar, în ciuda cererilor formulate de procurori, două instanţe au considerat că nu este cazul sa fie luată nicio măsură preventivă, motiv pentru care el este cercetat acum în stare de libertate.La ieşirea din DNA, fostul judecător de la Curtea Constituţională a României a făcut declaraţii neaşteptate despre justiţie. Cum s-au comportat magistraţii în cazul său.

„Având în vedere situaţia de la Curte, e bine să fiu un simplu cetăţean. E bine să am parte de o anchetă imparţială şi de o justiţie independentă. Justiţia, până acum, s-a dovedit imparţială. Am decis (deşi foarte mulţi spuneau să nu fac acest lucru) pentru a rămâne un simplu cetăţean. Au fost 25 de ani în care am dat dovadă de decenţă şi de conduită profesională. Vreau să trăiesc ca un om obişnuit”, a declarat Toni Greblă.

El a mai opinat că, după o perioadă atât de lungă în activitatea de magistrat, „ai o anumită satisfacţie, dar şi o imensă responsabilitate”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.