Comuna Horodnic de Jos a fost pusă pe harta lumii și a urcat pe cel mai înalt podium, iar Imnul României a răsunat în difuzoare, la Tokyo, acolo unde Mihăiță Țigănescu și colegii săi din echipa de patru rame au cucerit medalia de argint.

Vicecampionul olimpimpic originar din comuna Horodnic de Jos, Mihăiță Țigănescu, a fost premiat de către Primăria și Consiliul Local cu suma de 10.000 de lei, după ce a reușit, alături de colegii săi de la patru rame, să aducă a treia medalie României și a doua de argin. De asemenea, acesta a devenit și Cetățean de Onoare al comunei.

Festivitatea de premiere a avut loc luni, 30 august. La eveniment au participat primarul comunei Horodnic de Jos, Ionel Andrișan, preoții din localitate, directorul unității școlare absolvite de către Mihăiță Țigănescu, părinții acestuia, precum și o mulțime de localnici care au venit să îl felicite pentru onorantul titlu pe care l-a obținut la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Vicecampionul olimpic a pășit pe covorul roșu, în timp ce era intonat Imnul Național al României, iar Drapelul Țării era fluturat de o parte și de alta a drumului.

Edilul de la Horodnic de Jos, Ionel Andrișan, vizibil emoționat, l-a felicitat pe vicecampionul Mihăiță Țigănescu, precum și pe părinții acestuia, oamenii gospodari care, prin susținerea lor și educația pe care i-au oferit-o fiului lor, au făcut posibil ca localitatea să fie pusă pe harta lumii.

„Este un moment istoric pentru comuna noastră! Mă bucur că avem onoarea să îl avem alături de noi pe vicecampionul olimpic Mihăiță Țigănescu, care, prin munca lui, a reușit să câștige argintul la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Mihăiță, reprezinți un model demn de urmat pentru toți copiii și tinerii”, a transmis primarul comunei Horodnic de Jos, Ionel Andrișan.

De cealaltă parte, preotul paroh din comuna Horodnic de Jos a ținut să îl felicite pe vicecampionul olimpic, subliniind că este un erou al canotajului românesc și un exemplu pentru întreaga comunitate.

„Horodnicul se înfrățește cu Tokyo! Mihăiță Țigănescu este un exemplu pentru foarte mulți copii, care îl văd ca pe un erou. El este un erou, pentru că, dincolo de performanța pe care a reușit-o și de succesul pe care l-a avut, este o muncă colosală. Această vocație pe care o are Mihăiță Țigănescu o va duce pe culmi și mai înalte pentru că este un om harnic și ambițios. Un om care știe unde trebuie să ajungă”, a transmis preotul paroh.

Vicecampionul olimpic Mihăiță Țigănescu le-a mulțumit celor prezenți pentru susținere și pentru că sunt prezenți la acest eveniment important, în care autoritățile locale îi premiază meritele. Canotorul a subliniat că în spatele acestui titlu onorant stau nouă ani de muncă.

„Mulțumesc domnului primar și Consiliului Local pentru că mi-au oferit acest premiu! Nu voi dezamăgi! Sper să duc cât mai departe numele comunei Horodnic de Jos!”, a declarat Mihăiță Țigănescu.

Directorul Școlii Gimnaziale Horodnic de Jos, Adrian Jecalo, a declarat că la intrarea în unitatea de învățământ va fi montat un panou pe care vor fi consemnate rezultatele remarcabile obținute de canotorul Mihăiță Țigănescu, așa încât toți cei care calcă pragul școlii să știe că de pe băncile acesteia a plecat vicecampionul olimpic Mihăiță Țigănescu.

La finalul evenimentului, toți cei prezenți i-au dat flori și l-au felicitat pe cel care a urcat pe cel mai înalt podium al lumii, tânărul modest și muncitor plecat de la Horodnic de Jos.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.