19 instrumentiști din țară, dar și din străinătate, coordonați de Mihai Cotos, profesor de vioară la Școala de Arte „Ion Irimescu”, din cadrul Centrului Cultural Bucovina, au lansat un proiect muzical care vorbește despre solidaritatea artiştilor şi despre faptul că muzica nu se opreşte, rămâne vie.
Chiar dacă lumea s-a oprit şi oamenii trebuie să stea acasă şi să păstreze distanţa, rolul lor rămâne același: de a aduce bucurie şi speranţă.
Cei care s-au implicat în acest proiect de suflet sunt artiști consacrați în orchestrele profesioniste din țară și de peste hotare, iar o altă parte sunt tineri din Bucovina care se remarcă prin profesionalism.
Acest proiect reprezintă o muncă care cere foarte multă migală, ca în final sincronizarea să fie una perfectă, ca și cum nici nu s-ar fi întâmplat totul la distanță.
„Este o producție personală, iar în sine acest clip realizat online a avut ca scop să aducă puțin zâmbet pe chipul concetățenilor noștri pentru că, în ultima perioadă, avem încercări din toate părțile”, a transmis profesorul Mihai Cotos.
Deși sunt artiști și aduc bucurie pe fața oamenilor din jur, și pe ei îi încearcă sentimente de nostalgie cu privire la evenimentele de dinaintea pandemiei.
„Ultimul eveniment al nostru în această formulă a fost concertul «Hai la Botoșani 2», organizat de Fetele din Botoșani. De fapt, acest eveniment a fost și primul în această formulă. Noi desfășurăm o activitate mai bogată de studio momentan, unde realizăm muzică cu diferiți artiști consacrați precum Sorin Filip, Angelica Flutur, Loredana Călin și alții”, a mai spus inițiatorul proiectului.
Proiectul online nu se oprește aici și asta pentru că Mihai Cotos ia în calcul să realizeze, în viitorul apropiat, un clip muzical cu soliștii vocali deja consacrați cu care colaborează.
„Încă e proaspătă ideea, însă ea a venit după ce deja am realizat acest clip. De aceea încă nu s-a materializat”, a conchis Mihai Cotos.
Lasa un raspuns