În comuna Fundu Moldovei va avea loc prima ediție a Ultra-maratonului cu participare internațională, care se va desfășura în perioada 9 – 11 iunie 2014.

Directorul concursului, Anne-Marie Lategan, a venit cu această idee în urma unei vacanțe petrecute în România, în vara anului trecut. Impresionată de frumusețea peisajelor, de tradițiile și obiceiurile păstrate de oamenii locului și, nu în ultimul rând, de delicioasele bucate bucovinene, Anne-Marie s-a gândit că această zonă trebuie promovată și în rândul iubitorilor curselor de alergare de anduranță. Ea însăși o pasionată alergătoare, Anne-Marie a participat la numeroase curse, inclusiv de maraton și ultra-maraton și este Fitness Editor la revista de specialitate Women Running – http://www.womensrunninguk.co.uk/annemarieblog.obyx. Ultra-maratonul din Bucovina este menționat în ultima ei postare pe blog, 19 februarie – Becoming a Run Leader.

Anne-Marie a alergat în 2013 The Jungle Ultra, Peru – 230 km, iar anul acesta se pregătește pentru Mont Blanc Ultra-Trail – 168 km, 9600 m diferența pozitivă de nivel, care se va desfășura la sfârșitul lunii august.

Ultra-Maraton Fundu Moldovei se va desfășura pe parcursul a 3 zile și măsoară în totalitate 115 km. Taxa de participare va fi de 495 de lei.
• Ziua 1 (9 iunie) – Witches’ Castle, 40km
• Ziua 2 (10 iunie) – Rolling Hills, 60km
• Ziua 3 (11 iunie) – Bootsy the Cow, 15 km

Ceremonia de premiere se va desfășura la o stână locală și va fi urmată de o masă tipic ciobănească (brânză, balmuș, miel la proțap, miel în lut, băuturi alcoolice și răcoritoare). La ceremonie va fi prezent primarul comunei Fundu Moldovei, care va decerna medaliile, și grupul de cercetași care a participat la marcarea traseelor. De asemenea, va fi prezentat un mic spectacol de cântece și muzică tradițională.
Contact: info@ultrabug.co.uk

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.