„Curtea Domnească era echivalentul Palatului Cotroceni de astăzi, era zona de reprezentare a țării și zona de unde se conducea statul medieval. Cetatea era doar elementul militar”, a declarat Emil Ursu.
Restaurarea Curții Domnești din Suceava face parte din lista de proiecte dedicate aniversării a 100 de ani de la Marea Unire, alături de trecerea parcului Şipote în administrarea primăriei, restaurarea statuii lui Ştefan cel Mare din parcul Şipote, dar și alte proiecte pentru municipiu.
„Acest proiect va contribui la dezvoltarea turismului în municipiul Suceava. Astăzi, un turist, poate să își petreacă maxim o zi și jumătate în Suceava. Rata de înnoptări este foarte mică în municipiu, pentru că cetatea și muzeele, le poți vedea într-o zi jumătate, două zile, iar două zile înseamnă o înnoptare”, a mai declarat Emil Ursu.
Directorul Muzeului de Istorie Suceava spune că o soluție pentru dezvoltarea turismului ar fi construirea unui pasaj pietonal în zona Curții Domnești.
„O soluție ar fi un pasaj pietonal, în t zona Colegiul de Artă, a Biserica Sf. Dumitru, Curtea Domnească, Biserica Domnițelor și Biserica Mirăuți. Un astfel de pasaj, ar da Sucevei o zonă pietonală amplă, plină de istorie”, a precizat Emil Ursu.
De asemenea, directorul Muzeului de Istorie Bucovina a declarat că ar fi indicat și transferul Parcului Șipote în administrarea Primăriei Suceava ar fi indicată, pentru construirea unor alei către Cetatea de Scaun.
Lasa un raspuns