Nu e nimic inedit că unora li se întâmplă să se trezească secați de resurse fizice, sentimentale sau financiare, ba cei mai talentați reușesc să rămână fără toate trei. Ce ne facem atunci când ni se întâmplă ?

Sunt momente în viață în care investim peste măsură în proiecte iluzorii care ne seacă la propriu de orice resurse avem, indiferent dacă innăscute sau acumulate. Ne trezim într-o zi că am devenit un soi de pesmeți calați pe o șină care ne duce spre nicăieri și singuri deoarece toți prietenii s-au săturat să aștepte revenirea noastră la normal.

O vorbă din bătrâni spune să nu-ți vinzi prietenii vechi pentru a-ți face prieteni noi și e și logic, deoarece timpul pe care îl poți acorda prietenilor este limitat. Cu cât numărul de prieteni este mai mare, cu atât timpul pe care îl poți acorda fiecăruia se diminuează, până la nivelul la care devine insuficient. Când un prieten nou îți acaparează tot timpul înhămându-te la visele sale, toate resursele folosite acolo sunt furate de la viața ta și a prietenilor tăi, prieteni care se trezesc marginalizați sau direct ignorați, obligați să se mulțumească cu niște scuze aruncate în fugă.

E ca și cum un amic te-ar ruga să-l ajuți să facă o cușcă de câine, dar o faci singur, deoarece el e ocupat să facă planurile pentru un gard. Fericit că ai terminat, dai să pleci, dar el îți aduce materialul pentru gard, gard pe care ai face bine să-l termini până face el planurile la o casă, că dacă te-ai apucat să-l ajuți doar n-o să-l lași singur la greu. Și, apropo, prietenul tău cu firma de construcții nu te poate ajuta pe tine să-l ajuți pe amic cu o groapă pentru fundație?

Trezirea este cutremurătoare, deoarece realizezi cât de irațional te-ai comportat în ultimul timp și pornești adevărate săpături arheologice în căutarea eului rătăcit. Dacă ai norocul să-l mai găsești, pornești apoi cruciadele care să-ți readucă prietenii în preajmă, dar dacă nu mai poți, rămâi un biet sac gol aruncat la marginea drumului.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.