Duminică ne vom întoarce la urne pentru a definitiva ghilotinarea unei părți a viitorului României. Dincolo de declarațiile demne de o șatră ale premierului României și de tentativele adversarului său de a introduce ceva luptă de idei, rămân la convingerea că duminică vom avea de ales între viitorul copiilor noștri și trecutul bunicilor noștri și asta nu pentru 5-10 ani, ci definitiv.

Nu îmi pot reveni după așa-zisa confruntare televizată dintre un apaș reformat și un mânuitor necalificat de limba română. Nu mă îndoiesc că premierul României are cultură înaltă din moment ce ea provine din mansardele Parisului, am văzut-o la lucru, afirmată clar, am gașcă în parlament, fac ce vreau. Că gașca respectivă își așteaptă cuminte rândul la declarații la DNA, e mai puțin important, mai ales dacă preopinentul va ocupa salteaua pe care un alt mare gânditor al neamului a mutat-o la Cotroceni, pentru a avea parte de 10 ani de somn de voie.

Cinstit vorbind, prestația lui nenea Klaus a fost demnă de un muntean, molcomă, echilibrată, ba chiar inteligentă uneori, din păcate taman bună pentru Camera Lorzilor și nu pentru cea a loazelor de pe malul Dâmboviței. Celor care consideră că Președintele poate face ceva bun odată ales le comunic că nu poate, nu-l lasă Constituția, dar, atenție mare, deoarece aceeași Constituție îl lasă să facă exact cât rău are chef. De la venirea la putere împreună cu PNL, PSD s-a dat peste cap să-l suspende pe Traian Băsescu, să schimbe Constituția și să întărească statul polițienesc. N-au reușit, acum că mandatul Președintelui a expirat, cine îi mai oprește?

Chiar presupunând prin absurd că vine deșteptarea națională și alegătorii votează cu capul și nu cu ulei, mici și alte alea, Klaus Johannis nu e omul care să se bată cu cele 600 de muhaiele ajunse în calendarul BOR. Calitățile omului, câte sunt, sunt probabil bune la el acasă, unde el ține pita, slana și cuțitul, dar inutile în preajma cartofului lui Țepeș.

Ceea ce este cert este că sufragiul de duminică va determina o schimbare de regim, pentru că este evident că odată cu președintele ne vom alege noua gastronomie națională. Indiferent dacă va fi pe bază de fainoșaguri și varză acră sau pe bază de borș și crupe, bucătăria românească va ieși de sub papucul de cleștar al Master Chef pentru a-și descoperi o nouă identitate, sau, din spirit revoluționar, pe cea veche.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.