Cumpărăturile de haine pot fi obositoare, copleşitoare şi sâcâitoare, mai ales dacă nu îţi place să umbli prin magazine şi pe lângă asta ai nevoie şi de o schimbare radicală de garderobă. Deseori te duci la magazin cu o idee, acolo găseşti zeci de modele şi variante şi nu ştii ce să alegi.

Dacă vei şti ce arată mai bine pe tine şi vei ţine cont de croială, culoare şi conformaţia ta, vei arăta impecabil indiferent dacă vei cumpăra treninguri din catifea sau bumbac, rochii casual sau de cocktail, ţinute business sau blugi. Citeşte rândurile următoare pentru a şti la ce să fii atentă când vei merge la cumpărături.

 

Ţine cont de siluetă

 

Stabileşte care sunt părţile pe care vrei să le ascunzi şi cele pe care vrei să le pui în evidenţă şi alege hainele în funcţie de aceste criterii. Nu uita că hainele cu linii verticale micşorează şi subţiază, în vreme ce dungile orizontale lărgesc şi măresc. De asemenea, culorile strălucitoare atrag atenţia şi scot în evidenţă, în vreme ce culorile închise sau neutre maschează anumite zone.

Talia joasă îţi va face formele să pară mai curbate, iar talia înaltă îţi pune în evidenţă bustul. Croiala structurată subliniază şi pune în evidenţă formele corpului, îmbrăcămintea mulată este senzuală, iar cea largă te va face să pari mai mare. Perniţele de la umeri te vor face să arăţi mai lată în umeri. Fustele în formă de A sau drepte sunt grozave pentru a adăuga curbe şi a-ţi face jumătatea inferioară să pară mai lată, iar cele conice îţi pun în evidenţă partea inferioară a corpului.

 

Află-ţi măsurile şi alege hainele potrivite

 

Indiferent dacă vei cumpăra haine din magazinele online, fizice sau alegi să le faci la comandă la o croitorie, cunoaşterea măsurilor este esenţială. Doar aşa vei putea avea haine pe măsura ta şi vei arăta impecabil. Îmbrăcămintea care se potriveşte bine şi este într-o croială care te avantajează, sigur va arăta fabulos pe tine.

Îmbrăcămintea care ţi se potrivește trebuie să fie confortabilă și să nu îţi împiedice mișcările, dar nici să arate prea larg sau neglijentă. Dacă intenţionezi să slăbeşti, nu cumpăra haine cu măsuri mai mici în ideea că vor fi potrivite peste câteva luni. Mai bine amâni achiziţia. Cumpără haine în care arăţi grozav acum. De asemenea, nu uita să verifici cum arată hainele din spate. Pot arăta impecabil din faţă, dar groaznic din spate.

Nu urma întotdeauna tendințele modei. Poate vrei să ții pasul cu noile stiluri, dar dacă un anumit look popular nu te măgulește, nu-l lua în considerare. Dezvoltă-ți propriul stil și încorporează doar tendințele care ţi se potrivesc bine. 

 

Alege culorile potrivite pentru tine

 

Culorile potrivite sunt cele care îţi pun în evidenţă tenul şi pe care le preferi şi tu. Alege haine care se potrivesc cu subtonurile pielii tale. Persoanele cu pielea în nuanțe calde tind să arate mai bine cu culori calde, în timp ce culorile reci se potrivesc cel mai bine cu pielea cu tonuri reci. Realizează ținute care încorporează culori complementare cum ar fi violet cu galben, albastru cu portocaliu sau roșu cu verde.

Încearcă să construieşti o garderobă care include şi piese în două sau trei culori neutre. Acestea vor constitui fundamentul majorității ținutelor, dar nu arată adesea bine împreună. Acestea sunt gri deschis și închis, maro deschis și închis, bleumarin și negru. Şi, deloc în ultimul rând, amintește-ți că ar trebui să porți ceea ce te face fericită. Dacă ai o culoare preferată care se potrivește cu nuanța pielii, trebuie să o iei în considerare.

 

Cumpără mai multe versiuni dintr-o piesă care îţi place

 

Nu este neobișnuit ca oamenii să cumpere câteva versiuni diferite ale unei piese care le-a plăcut. Acest lucru îţi va permite să-ți condimentezi garderoba în timp ce rămâi la ceva ce ştii că te favorizează. Astfel, pentru ţinutele de birou la care ai nevoie de fuste şi pantaloni, ia în considerare cumpărarea a câtorva piese identice sau în culori diferite. Aceasta este o idee excelentă dacă ai dificultăți în a găsi îmbrăcămintea confortabilă şi potrivită.

 

Alege piese vestimentare de calitate

 

Acordă atenție valorii fiecărui articol, cumpără piese bine făcute şi de calitate şi vei economisi bani pe termen lung. De exemplu, dacă o pereche bună de ghete costă de două ori mai mult, dar durează de zece ori mai mult, vei ajunge să cheltuiești mult mai mulți bani în timp pe zece perechi de ghete ieftine. În timp ce scump nu înseamnă întotdeauna bine făcut, hainele bine făcute sunt de obicei mai scumpe decât cele prost făcute.

Alege calitatea şi nu cantitatea. Este mai bine să ai un dulap mai mic cu haine de calitate, decât unul mare cu multe piese vestimentare prost realizate. Dacă ai un buget redus, urmăreşte ofertele şi promoţiile magazinelor online sau chiar şi a celor second-hand, unde poţi găsi deseori piese vestimentare de calitate şi la un preţ extrem de accesibil.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.