După două săptămâni de vacanță, școlile și grădinițele şi-au redeschis de dimineaţă porţile. Însă nu toți elevii s-au întors în bănci. O treime din unitățile de învățământ din țară își vor desfășura orele în online. Ministrul Educaţiei a anunţat că ar putea schimba din nou regula pragului minim de vaccinare.

Aproape 2 milioane de copii s-au întors astăzi în bănci. Vorbim despre cei care învaţă în şcolile unde angajaţii sunt vaccinaţi în procent mai mare de 60%. În Capitală, 75% dintre unităţile de învăţământ şi-au primit de dimineaţă elevii.

Regula privind pragul de vaccinare s-ar putea modifica

O altă problemă este legată de incidenţa COVID în localitate. Aceasta nu a fost luată în calcul atunci când s-au decis criteriile reîntoarcerii în bănci. Aşa se face că în localităţi cu incidenţă mică, şcolile au rămas închise dacă personalul didactic nu s-a vaccinat într-un procent suficient.

Însă după ce prima zi de şcoală după vacanţe a adus în clase doar două treimi dintre elevi, ministrul Sorin Câmpeanu a anunţat că ar putea schimba din nou regula.

Mai exact, elevii din localităţile cu o rată de incienţă sub 3 la mia de locuitori ar putea să vină la şcoală fizic, indiferent dacă dascălii lor sunt vaccinaţi sau nu, relatează observatornews.ro.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.