Valentin Popa, ministrul Educației, a decis schimbarea componentei nominale a Consiliului Național de Statistică și Prognoză a Învățământului Superior (CNSPIS), printr-un apel de candidaturi, lansat marți, pentru ocuparea celor 17 poziții de membru ale acestui consiliu.

„Având în vedere funcționarea deficitară a Consiliului Național de Statistică și Prognoză a Învățământului Superior (CNSPIS) în raport cu solicitările Ministrului Educației Naționale (MEN), de la constituirea prin OMEN 6110/16.12.2016 şi până în prezent, la care se adăugă pe de o parte,  lipsa de comunicare internă şi lipsa transparenței în elaborarea documentelor şi luarea deciziilor reclamate chiar de către membrii acestui consiliu consultativ şi dezacordul public exprimat de către universităţi cu privire la viziunea membrilor CNSPIS referitoare la  domeniile de interes strategic asumate de România la nivel naţional şi european, dar şi de cerinţele pieţei muncii, pe de altă parte, MEN a decis schimbarea componentei nominale a acestui consiliu”, explică un comunicat al Ministerului Educaţiei, publicat marţi pe site-ul instituţiei.

Înscrierea pentru candidatura ce vizează ocuparea unei poziţii de membru în CNSPIS se face în intervalul 14.02.2018 (ora 08:00) – 28.02.2018 (ora 08:00), pe platforma https://www.brainmap.ro prin completarea formularului  on-line disponibil. Formularul trebuie printat, semnat şi încărcat în platformă împreună cu CV-ul actualizat. CV-ul se încarcă în pagina de Personal Information.

Ulterior, în perioada 1 martie – 4 martie 2018, Comitetul de selecţie va evalua candidaturile depuse şi va anunţa public rezultatele. Selecţia candidaţilor se va realiza în baza criteriilor minimale prevăzute în metodologia aprobată prin Ordinul ministrului nr. 5802 din 23.11.2016.

Lista nominală a celor 17 candidaturi selectate va fi publicată pe site www.edu.ro  şi va fi supusă consultării publice timp de 5 zile, în perioada 3-8 martie, conform reglementarilor legale în vigoare. În acest interval orice persoană fizică sau juridică poate transmite opinii argumentate în raport cu nominalizările Comitetului de selecţie pe adresa de e-mail: dgis@edu.gov.ro.

Numirea membrilor CNSPIS, după soluţionarea contestaţiilor şi analizarea tuturor opiniilor argumentate sau a eventualelor propuneri de completare, se face prin ordin al ministrului educaţiei naţionale.

Consiliul Naţional de Statistică şi Prognoza a Învăţământului Superior (CNSPIS) este un organism consultativ al Ministerului Educaţiei şi are ca atribuţii principale elaborarea şi actualizarea permanentă a indicatorilor de monitorizare a învăţământului superior şi prognoza evoluţiei acestuia.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.