Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, au dispus prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a patru inculpați pentru mai multe capete de acuzare.

Astfel, inculpatul Iurniuc Ghiocel-Radu, aflat în stare de arest preventiv, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de amenințare, nerespectarea regimului armelor și munițiilor în formă continuată, uz de armă fără drept în formă continuată și braconaj cinegetic. De asemena, la începutul lunii iunie 2015, acesta i-a adresat în mod indirect, în prezenţa unor martori, pe raza comunei Vatra Moldoviţei şi municipiului Câmpulung Moldovenesc, ameninţări cu moartea prin împuşcare şi incendierea gospodăriei persoanei vătămate I. I., pe fondul anumitor nemulțumiri. Inculpatul este acuzat și că a deținut și comercializat, un trofeu constând într-o blană integrală, naturalizată, provenind de la un exemplar adult din specia urs, vânat în mod ilegal.

Al doilea inculpat, Fercal Nicolae-Adrian este cercetat în stare de liberatate pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la infracţiunea de braconaj cinegetic, acesta sprijinind-ul pe Iurniuc Ghiocel-Radu, la solicitarea şi indicaţiile exprese ale acestuia, venind cu un cal de tracţiune şi un ham, în vederea transportării în condiţii cât mai discrete posibil a unui exemplar de aproximativ 150 kg dintr-o specie de vânat.

Alți doi inculpați, Herman Ioan și Herman Nicolae, sunt cercetați, tot în stare de libertate pentru  complicitate la infracţiunea de transportul vânatului dobândit sau găsit împuşcat ori tranşat în teren și pentr comercializarea, naturalizarea sau orice alte operaţiuni privind vânatul sau părţi ori produse uşor identificabile provenite de la acestea. Herman Nicolae este acuzat că,  în cursul lunii decembrie 2015, a primit şi depozitat la locuinţa sa din comuna Vatra Moldoviţei o blană integrală, naturalizată, provenind de la un exemplar adult din specia urs, cu dimensiunile de aproximativ doi metri lungime şi 0.90 metri lăţime, despre care cunoştea că este de provenienţă ilicită, de la şi respectiv aparţinând inculpatului Iurniuc Ghiocel-Radu.

Trebuie amintit faptul că, șeful de post din comuna Vatra Moldoviţei, Viorel Comoriţan, a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, fiind acuzat că a intermediat vânzarea acelei blăni de urs, în urma acestei comisionări, obținând suma de 500 de lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.