Directorul Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei, Narcisa Marchitan, a cerut beneficiarilor de subvenție pentru încălzire să își pregătească documentația.

„Astăzi nu putem discuta decât de cadrul legal general de acordare a ajutoarelor de încălzire a locuinţei, deoarece proiectul normelor metodologice se află în procedură de avizare şi în dezbatere publică până la data de 11 octombrie. Cu siguranţă, începând de săptămâna viitoare, respectiv între 14 – 19 octombrie, vom distribui formularul tipizat şi vom avea două întâlniri cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari. Dorim să fie prezenţi atât preşedinţii, cât şi administratorii care vor intra în contact direct cu solicitanţii, astfel încât să discutăm despre modul în care se completează cererea”, a spus directorul Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei.

Față de anii precedenți, legislația a devenit și mai stufoasă, existând mai multe elemente referitoare la venituri și la bunurile pe care familia le deţine. Deși este 8 octombrie, Primăria Suceava nu a distribuit formularele pe care cetățenii ar trebui să le completeze.

„Astăzi, fiindcă avem doar plafoanele de venit ca şi criteriu de acordare, plafoane care nu s-au modificat faţă de anul trecut, informaţi cetăţenii să-şi pregătească adeverinţele de salariat, adeverinţele de la Finanţe, actele privind regimul juridic al locuinţei, pentru că pe lângă contractul de proprietate este necesar contractul de închiriere sau certificatul de moştenitor sau mandatul prin care proprietarul împuterniceşte titularul care solicită acel drept. Deci, oamenii să înceapă să-şi pregătească aceste documente de stare civilă, adeverinţele de elevi, săptămâna viitoare să discutăm concret despre forma cererii şi despre lista bunurilor care exclud acordarea ajutorului de încălzire”, a declarat Marchitan.

În sezonul rece 2013 – 2014, plafonul pentru acordarea ajutoarelor la încălzirea locuinţei cu energia termică în sistem centralizat rămâne acelaşi ca şi în anul trecut, respectiv de 786 de lei net, pe membru de familie, şi 1.082 de lei, în cazul unei persoane singure, în timp ce venitul net pe membru de familie al celor care folosesc combustibili solizi trebuie să fie de sub 615 lei.

Sprijinul de la bugetul de stat variază între maxim 240 de lei, pentru venituri de până la 155 de lei de persoană şi cel mult 540 de lei, pentru familiile cu venituri de 615 lei de membru.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.