Un escroc a pretins că este directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului și l-a înșelat pe un cetățean care dorea să obțină o pensie de handicap.

Functionari-publici-din-Arges-cercetati-penal-pentru-inselaciune-si-fals[1]Pe 3 aprilie, un bărbat de 50 de ani, din comuna Vadu Moldovei, s-a deplasat la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, pentru a se interesa de obţinerea unei pensii de handicap.

În curtea instituției a fost acostat de către un bătrân în vârstă de 62 de ani, din comuna Dumești, județul Iași, care a pretins că este directorul instituției.  Falsul director s-a oferit să îl ajute în obţinerea actului necesar.

Pentru a fi cât mai credibil, falsul director i-a cerut victimei să îl însoțească la o unitate medicală pentru a face analize. Pungașul i-a cerut suma de 590 de lei și un cupon de pensie pentru a „aranja” cu cadrele medicale din acea instituție. După ce a jucat extrem de bine rolul de negociator în obținerea pensiei de handicap, escrocul i-a cerut victimei să îl caute la sediul DGASPC, pentru a discuta cu secretara sa. Ajungând acolo, acesta a constatat că a fost înşelat şi a alertat poliţia.

În urma investigaţiilor, s-a descoperit că escrocul din judeţul Iaşi este un „client vechi” al poliţiştilor, având nu mai puţin de 16 arestări la activ, fiind acum cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, cu propunere de arestare preventivă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.