Grupul de consilieri ai PSD din cadrul Consiliului Municipal Suceava arată într-un comunicat de presă, în urma şedinţei extraordinare de joi, pe care au părăsit-o şi care s-a încheiat din lipsă de cvorum, că motivările unor proiecte de hotărâre prezentate sunt nelegale şi că au fost prudenţi în a aproba negocierea directă a Primăriei cu firma Thermonet pentru distribuţia şi transportul energiei termice, întrucât există informaţii, neverificate, potrivit cărora aceasta ar aparţine lui Adriean Videanu.

„Din expunerea de motive a celor două proiecte de hotărâre de Consiliu Local privitoare la schimbarea membrilor AGA la societăţile ACET şi respectiv TPL, rezultă că a fost nevoie de o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Suceava numai pentru că „s-a înfiinţat Alianţa Creştin Liberală”, ceea ce după părerea noastră este nelegal. Nelegalitatea rezultă din faptul că în alegerile locale din anul 2012 am venit în faţa electoratului sucevean ca membri şi candidaţi ai două formaţiuni politice distincte – USL şi respectiv PDL, iar USL nu a fost desfiinţată din punct de vedere juridic la Tribunal şi ca urmare un partid politic nu poate să facă parte din două alianţe în acelaşi timp”, se precizează în comunicatul consilierilor locali PSD.

Aceștia consideră că propunerea insistentă și nelegală de schimbare a viceprimarului PSD, Gavril Vîrvara, nu are temei legal.

„O şedinţă extraordinară a Consiliului Local poate fi convocată „ori de câte ori este necesar… în cazuri excepţionale care necesită adoptarea de măsuri imediate pentru prevenirea, limitarea sau înlăturarea urmărilor calamităţilor, catastrofelor, incendiilor, epidemiilor sau epizootiilor, precum şi pentru apărarea ordinii şi liniştii publice”, se mai arată în respectivul comunicat.

Consilierii PSD consideră că singura calamitate a României în acest moment este Partidul Democrat Liberal.

Totodată, PSD Suceava arată că grupul de consilieri locali a fost prudent în ceea ce priveşte continuarea negocierilor pentru operatorul de agent termic, firma Thermonet, existând informaţii că ar aparţine lui Adriean Videanu.

„În acest context, şi având o informaţie de ultimă oră cum că firma Thermonet ar aparţine domnului Adriean Videanu şi este condusă la nivel executiv de vicepreşedintele PDL şi consilier judeţean Vasile Ilie, consilierii locali ai PSD au constatat necesitatea verificării acestei situaţii. În acest sens, solicităm secretarului municipiului Suceava să facă verificări pentru a vedea dacă există sau nu conflict de interese şi intenţia de a continua procedura de atribuire a serviciului de transport şi distribuţie a energiei termice în Suceava pe criterii politice”, au afirmat aleșii locali PSD.

„Reamintim cetăţenilor suceveni că în data de 14.08.2014, întreg grupul de consilieri ai PDL au boicotat şedinţa Consiliului Local Suceava, care avea pe ordinea de zi una din problematicile prioritare ale comunităţii, şi anume aceea a termoficării. De asemenea, grupul de consilieri PDL la şedinţa CL din data de 18.08.2014, nu a fost de acord cu aducerea ca prioritate pe ordinea de zi a problematicii termoficării sucevene, insistând pe proiectele de hotărâre nelegale prezentate mai sus”, au conchis reprezentanții PSD din Consiliul Local.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.