Europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan a fost sâmbătă, 2 noiembrie, în jundețul și în municipiul Suceava unde a vorbit cu edilii și aleșii locali. În cadrul întâlnirii de la Suceava, acesta a subliniat că prioritățile Partidului Național Liberal sunt absorția de fonduri europene și construirea de autostrăzi. De asemenea, Mureșan i-a dat drept exemplu pe primarul Ion Lungu și pe președintele Gheorghe Flutur pentru munca pe care o fac ca județul și municipiul să evolueze.

„Ne întâlnim des, avem un schimb practic permanent de opinii și mereu când este ceva în Parlamentul European care are influență și impact, asupra Bucovinei, asupra Sucevei, discutăm. De aceea, când președintele Flutur m-a invitat în județul Suceava am venit imediat, și primul mesaj pe care le-am transmis la întâlnirile pe care le-am avut la Sucevița și la Suceava a fost să mulțumesc colegilor din PNL pentru toată munca pe care au depus-o în campania de succes pentru alegerile europarlamentare și acum în campania pentru realegerea președintelui Klaus Iohannis”, a precizat europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Pe de altă parte, acesta a subliniat că europarlamentarii PNL formează cea mai puternică delegație pe care a avut-o un partid românesc în Parlamentul European. Mureșan a mai spus că liberalii au mai multe funcții de conducere decât a avut oricând un partid românesc. Astfel, din rândul acestora sunt: președintele Comisiei de Industrii, vicepreședintele Comisiei de Agricultură și vicepreședintele comisiei de Mediu.

„O temă importantă pe care am discutat-o în județul Suceava a fost cum simplificăm absorbția de fonduri europene și cum aducem cât mai multe fonduri europene, aici, acasă. Am spus aici următorul lucru: președintele Gheorghe Flutur, primarul Sucevei, Ion Lungu, alături de alți primari liberali, Emil Boc la Cluj, Ilie Bolojan la Oradea, președinții de Consilii Județene de la Sibiu și de la Brașov, precum și din alte colțuri ale țării sunt exemple vii că se pot atrage fonduri europene și că se pot construi lucruri concrete pentru oameni”, a precizat europarlamentarul liberal.

Mureșan a subliniat că doar un guvern liberal este capabil să atragă fonduri europene pentru construirea de autostrăzi.

„Ce ne-a lipsit în ultimii ani a fost un guvern liberal, un guvern capabil să facă la nivel național lucrurile pe care președintele Flutur le face pentru județul Suceava. Avem 10,8 miliarde de euro pentru perioada 2014-2020 pentru mari proiecte de infrastructură, adică pentru autostrăzi. Sunt bani pentru Autostrada Unirii, pentru autostrada care să lege Târgu Mureș de Iași, sunt bani să legăm Suceava pe autostradă spre București, sunt bani pentru Brașov-Comarnic, sunt bani pentru Sibiu-Pitești, pentru toate aceste autostrăzi. Avem nevoie doar de două lucruri: de un guvern liberal capabil să atragă aceste fonduri și de voci puternice, de aici, de la nivel local, care să spună la București cât de importante sunt aceste proiecte”, a adăugat Siegfried Mureșan.

De asemenea, liberalul a explicat și care sunt beneficiile unei autostrăzi pentru comunitățile locale, precum și pentru dezvoltarea țării.

„ Autostradă înseamnă investitori, autostradă înseamnă turiști, autostradă înseamnă dezvoltare, autostradă înseamnă locuri de muncă și autostradă înseamnă creșterea salariilor pentru actualii angajați”, a conchis europarlamentarul.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.